Nüve Forum


Sütlü Tatlılar hakkinda Çeşitli Muhallebi Tarifleri ile ilgili bilgiler


Çeşitli Muhalebi Tariflerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz.... *Vişneli Muhallebi *Fransız muhallebi *Sakızlı muhallebi *Keşkül *İncirli muhallebi Daha fazlası burada

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.05.06, 09:49
lolipop - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Editör
 
Üyelik tarihi: Apr 2006
Nereden: Ankara
İletiler: 8.033
lolipop isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Çeşitli Muhallebi Tarifleri

Çeşitli Muhalebi Tariflerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz....

*Vişneli Muhallebi
*Fransız muhallebi
*Sakızlı muhallebi
*Keşkül
*İncirli muhallebi

Daha fazlası burada
__________________

Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları

Konu lolipop tarafından (17.02.09 saat 18:32 ) değiştirilmiştir..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 11.05.06, 12:27
lolipop - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Editör
 
Üyelik tarihi: Apr 2006
Nereden: Ankara
İletiler: 8.033
lolipop isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Vişneli muhallebi


MALZEMELER
Tatlımız 2 kattan ibarettir.

Birinci kat yani süt beyaz kat için gereken malzemelerimiz :- 1 lt süt
- 3 çay bardağı toz seker
- 2 çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya

İkinci kat yani kan kırmızı kat için gereken malzemelerimiz :
- 1 lt vişne suyu
- 3 çay bardağı toz seker
- 2 çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya

ve son olarak bu iki katın arasına bir sıra kakaolu petibör bisküvi (bir
paket fazla bile geliyor)

YAPILIŞI
Birinci kat için gerekli olan tüm malzememizi (yani 1lt. sütü, 3çb toz
sekeri, 2çb buğday nişastasını ve 1 paket vanilyayı) bir tencereye alıp
orta ateşte muhallebi pişirir gibi karıştırarak pişirelim. Birkaç dakika
kaynadıktan sonra buzdolabına dayanıklı bir cam kaba bu muhallebimizi
dökelim. Muhallebimizi döktükten sonra üzerini bir sıra kakaolu petibör
bisküviyle kaplayalım. İkinci katımız için de yine aynı şekilde tüm
malzememizi (yani 1lt vişne suyunu, 3çb toz sekeri, 2çb buğday nişastasını
ve 1 paket vanilyayı) bir tencereye alıp orta ateşte yine muhallebi gibi
karıştırarak pişirelim. Birkaç dakika kaynadıktan sonra bisküvilerimizi
bozmadan onların üstüne bu kan kırmızı muhallebimizi de dökelim. Dışarıda
biraz soğuduktan sonra (biliyorsunuz ki sıcak olan şeylerin direk
buzdolabına girmesi buz dolabımız için zararlı) buzdolabımızda 2-3 saat
soğuması için bekletelim ve sonra çıkartıp dilimler halinde kesip pasta
tabaklarımızda servis yapalım. En güzeline sıra geldi şimdi. Evet evet en
güzeli afiyetle yemek. Bu yaz için ideal bir tatlıdır. Serin serin.....

__________________

Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 15.05.06, 08:15
Çekingen
 
Üyelik tarihi: May 2006
İletiler: 46
Halide doğru yolda ilerliyor.
Standart Fransız muhallebi


Canım sabah sabah tatlı isteyince sizinle bu tarifi paylaşayım dedim.
Fransız muhallebisi pek lezzetli ve pratik bir tariftir kendisi.
Liste:
1lt süt
7 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yağ(tereyağı ya da margarin)
1 paket vanilya

Yapılışı:

Derince bir tencereye unu ve şekeri koyup altını yakmadan karıştırın şeker ve un ayrılmaz hale gelsin. Sonra bütün sütü karıştıra karıştıra ilave edin ve altını büyük ocağın orta ateşinde yakın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyu bir hale geldiğinde içine vanilyayı atın ve ateşten alın. Vanilya karıştıktan sonra yağı ekleyin ve muhallebi ılıklaşıncaya kadar( çok soğutmayın) karıştırın. Servis kaselerine dökün. Üzeri kabuk bağlayınca isteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpin. Afiyet olsun
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 15.05.06, 21:13
puskullupabuc - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Ordinaryüs
 
Üyelik tarihi: Apr 2006
İletiler: 21.685
puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!puskullupabuc öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Sakızlı muhallebi


Malzemeler

1 çay fincanı toz şeker
1 çay fincanı buğday nişastası
2 paket damla sakızı
1 kg süt
1 paket margarin

Sos malzemesi :

3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1/2 paket margarin
2 adet yumurta

Yapılışı

Süt ve buğday nişastasını şekerle pişirin. Ateşten alınca dövülmüş damla sakızı ve yanm paket margarini ilave edin. Soğuduktan sonra blender ile iyice çekip, çukur bir tabağa boşaltın.Eritilmiş margarini, pudra şekerini ve kakaoyu yumurta ile çırpıp, soğutulmuş muhallebinin üzerine boşaltın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
__________________

Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 09.02.07, 11:09
Acemi
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
İletiler: 7
pompis doğru yolda ilerliyor.
Standart Keşkül


Malzemeler :
8 bardak süt
1 1/4 bardak toz şeker
1 bardak hindistan cevizi tozu
1 çay bardağı pirinç unu
1 bardak iç badem
Tuz

Hazırlanışı :
Bir havana, iki üç defa da olmak üzere elinizdeki toz hindistan cevizi ile azar azar 1 çay bardağı sütü koyarak dövün. Toz hindistan cevizlerinin iyice ezilmesini sağlayın, sonra da toz hindistan cevizi olan sütü 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Sonra hindistan cevizli sütü bir tülbentten geçirerek başka bir tencereye aktardıktan sonra toz şekerle bir tutam tuzu katın ve sütü tekrar kaynamaya bırakın.

Diğer taraftan başka bir kaba pirinç ununu koyarak bunun üstüne 1 bardak suyu sicim gibi akıtın ve bir taraftan da karıştırarak pirinç ununu su içinde eritin. Sonra da bu karışımı kaynamakta olan şekerli süte yine sicim gibi akıtarak ve bir yandan da hızlıca karıştırarak iyice yedirin. Sonra içinde pirinç unu olan sütü, hafif bir düğün çorbası kıvamına gelinceye dek durmadan karıştırın pişince tencereyi ateşten alarak hemen büyük bir tabağa veya küçük tatlı kaselerine bölün ve iyice soğumaya bırakın.

Soğuyunca tam ortalarına, kaynar suya sokulup çıkartılarak kabukları soyulmuş ve dövülmüş 1 bardak badem içi serpilerek servis yapılır.

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 07.03.07, 10:28
Administrator
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
İletiler: 21.966
CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Incirli muhallebi


Malzeme:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz
2 tane yumurta
hindistan cevizi
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
9 tane incir
muhallebisi için;
1 kg süt
dolu dolu 3 çorba kaşığı un ve şeker
damla sakızı

Yapılışı:
yumurta ve şeker mikserle çırpılır. incirler sıcak suda yumuşatılır. sonra doğranıp yumurta ve şeker karışımına ilave edilir. ceviz, un, kabartma tozu ilave edilir. yağlanmış, unlanmış kalıba dökülür. 30 dakikada 175 derecede pişirilir. muhallebisini yap ve fırından çıkınca sıcak kekin üstüne sıcak muhallebi dökülür. üzerine hindistan cevizi ya da isteğe bağlı olarak çikolata rendesi dökülür.
__________________

Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları

NuveRadyo Linki
Flatcast Tema Yapımı
Photoshop Dersleri Linki
Corel Draw Dersleri Linki
Corel PHOTO-PAINT Dersleri
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
çeşitli, muhallebi, tarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 09:38 .