Nüve Forum


Lezzetli Mekanlar hakkinda Karaburun ’da bir lezzet durağı ile ilgili bilgiler


Karaburun’da bir lezzet durağı Karadeniz’in en güzel yerine konuşlanmış olan küçük bir balık lokantası Hanımeli... Günlük tutulan taptaze balıkları, çeşit çeşit mezeleri ve tadı damaklardan gitmeyen lakerdası ile lezzetli bir

Like Tree2Likes
  • 2 Post By nuvekolik

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 02.12.07, 17:56
nuvekolik
Ziyaretçi
 
İletiler: n/a
Standart Karaburun ’da bir lezzet durağı

Karaburun’da bir lezzet durağıKaradeniz’in en güzel yerine konuşlanmış olan küçük bir balık lokantası Hanımeli...

Günlük tutulan taptaze balıkları, çeşit çeşit mezeleri ve tadı damaklardan gitmeyen lakerdası ile lezzetli bir durak.


İstanbul’a yaklaşık bir saat uzaklıkta olan Terkos, diğer adıyla Durusu, şehrin karmaşasından uzaklaşmak için adeta bir cennet. Yazın Terkos Gölü’nde kanoyla gezi yapmak ve balık tutmak buraya gelenlerin en önemli eğlencesi. Kışın ise doğanın sessizliği ve hüzne bürünen renkleri ortasında sıcak bir şeyler yudumlamak, şömine karşısında dostlarla sohbet etmek vazgeçilmez... Durusu’nun 10 dakika ilerisindeki Karaburun ise hem bozulmamış mahalle ortamı ile hem de Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla şekillenen gizli sahilleri ile ünlü...

Lakerdasız olmaz
Karaburun’da limana indiğinizde ise karşınıza dış görünüşü ile mütevazı ama sunduğu lezzetleri ile mütevazılığı bırakıp parlayan bir mekân çıkıyor: Hanımeli Balık Restoran. Limana nâzır deniz fenerine bakan konumu ile tam da yol yorgunluğunun üstüne ziyafet çekebileceğiniz bir yer! Her türlü deniz ürününün en tazesinin, doğal ve geleneksel yöntemlerle sunulduğu Hanımeli Balık’ın ikinci kuşak sahipleri olan iki kardeş Selçuk ve Barış Birinci, her şeyi babalarından öğrenmiş. Mekânda taze tutulmuş, her tür balık servis ediliyor. Karadeniz’e özgü olan, fakat Karaburun’da ender rastlanan deniz levreği gibi balıklar bile günlük olarak tutuluyor.

Sadece cumartesi günlerine özel olarak karalahana çorbası sunuluyor. Balığın yanında servis edilen mezeler ise damaklara ziyafet çektiren cinsten. Sosla sunulan kızartılmış halka kalamar ile baharatlarla harmanlanarak ızgara edilen karides, taptaze. Ama mekânın lezzetlerini diğerlerinden eşsiz kılan ise Selçuk Bey’in kendi elleriyle hazırladığı lakerdası. Tarifini gizli tuttuğu lakerdayı tuz krizine girme riski olmasa, 5’er 10’ar midenize indirmek istiyorsunuz. İki parmak büyüklüğündeki Çaykara kurufasulyeden yapılan pilakinin tadı enfes. Tatlı olarak balık restoranlarında sunulan klasik fırınlanarak eritilmiş helvanın bile buraya özgü bir tadı var. Çünkü tıpkı fasulye gibi Trabzon’dan getirilen Beton Helvası, içine bir parça limon sıkılarak kiremit kaplarda fırınlanıyor. Balık salata ve 2 çeşit meze yediğinizde kişi başı 20 YTL ödeyerek kalkarken, eğer “Yok, ben rakı-roka-balık üçlüsü olmadan yapamam” diyorsanız bir kadeh şarap ya da bir duble rakı ekleniyor ve kişi başı 25 YTL hesap geliyor.

Hanımeli Balık
Tel: (0212) 762 29 89-90

http://w10.gazetevatan.com/root.vata...t=51&hid=11855
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
’da, durağı, karaburun, lezzet

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 03:00 .