Nüve Forum


Lezzetli Mekanlar hakkinda Suşi oldu Lazuşi ! ile ilgili bilgiler


Suşi oldu 'Lazuşi'Japonların yemeği olarak bilinen suşi 'Lazuşi' olarak Türk mutfağına girdi... 25.12.2007 15:00 Bir balıkçı, Japonların ünlü çiğ balık yemeği ''suşi''yi, karalahana ve levrekle Türk damak zevkine göre ''lazuşi''yi

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 25.12.07, 15:11
nuvekolik
Ziyaretçi
 
İletiler: n/a
Standart Suşi oldu Lazuşi !

Suşi oldu 'Lazuşi'Japonların yemeği olarak bilinen suşi 'Lazuşi' olarak Türk mutfağına girdi...

25.12.2007 15:00 Bir balıkçı, Japonların ünlü çiğ balık yemeği ''suşi''yi, karalahana ve levrekle Türk damak zevkine göre ''lazuşi''yi yarattı.
''Lazuşi''yi, Türkler'in damak zevkine sunan Haramidere'deki balıkçının sahibi Adnan Bulak, balık satışının yanı sıra pişmiş ve yarı pişmiş balık ürünlerini de satma kararı aldıklarını belirtti.
Gelişmiş ülkelerin ürünlerini marka haline getirerek insanların tüketimine sunduğunu ifade eden Bulak, ''Japonların suşi diye çiğ yenilen popüler bir balık yemeği markası var. Suşi tüketimi Türkiye'de de gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Ancak, halkımızın bir bölümü içinde çiğ balık olduğu için bunu yemekten kaçınıyordu. Bizim de aklımıza 'Bunu Türk usulüne niye uyarlamayalım?' fikri geldi. Böylece 'Türk suşisi yapalım' diye yola çıktık'' diye konuştu.
Kendisinin aslen Sinoplu olduğunu ve balıkçı bir kökenden geldiğini belirten Bulak, 4 yıldır ise endüstriyel balıkçılık yaptığını anlattı. Adnan Bulak, şunları kaydetti:
''Türk usulü suşi için yola çıktık. Pirinç, levrek ya da çupra balığını haşlayarak kullandık. Yine bizim damak tadımıza uygun özel garnitürlerle bunu destekledik. Suşinin dışında kullanılan yosunun yerine ise Karadeniz'in ünlü karalahana veya pazısını haşlayarak, balığı ona sardık. Böylece bizim damak tadımıza uygun bir ürün yaratmaya çalıştık. Dışında karalahana veya pazı kullanıldığı için de adını 'lazuşi' koyduk. Karadeniz usulü suşi anlamına... Lazuşinin içeriğinde haşlanmış levrek veya çupra balığı, haşlanmış pirinç, kırmızı közlenmiş biber, kornişon turşu, hardal ve üzerinde de acı-tatlı sos kullanıyoruz.''
-SOĞUK MEZE-
Lazuşinin, soğuk meze olarak tüketilebildiğini belirten Bulak, ''Ürün piyasaya yeni sürülmesine karşın balık meraklılarından büyük beğeni ve ilgi gördü. Şu anda insanlar lazuşiyi tanıma aşamasında. Lazuşi, günlük ihtiyaca göre üretilip satışa sunuluyor. Taze olarak tüketilmesi gereken bir ürün olduğu için sipariş üzerine yapılıyor ama bizim balık marketimizde sürekli olarak bulunuyor'' dedi.
Sipariş üzerine balık lokantalarına da lazuşi yapıp sattıklarını, ürünün kilosunun 29 YTL olduğunu anlatan Bulak, lazuşinin tescilini de yaptırdıklarını kaydetti.
AA
Suşi oldu 'Lazuşi' - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi


Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
lazuşi, oldu, suşi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 19:48 .