Nüve Forum


Hamur Yemekleri hakkinda Düşbere – Azeri mantısı ile ilgili bilgiler


Malzemeler 4 – 6 porsiyon Hamur için: 2 su bardağı un ½ çay kaşığı tuz 1 yumurta 2/3 su bardağı ılık su İçi için: 250 gr kıyma 1 adet küçük

Like Tree1Likes
  • 1 Post By ghostgirl

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 31.08.10, 20:34
ghostgirl - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Genel Yönetici
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nereden: Mersin
İletiler: 13.547
ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Düşbere – Azeri mantısı

Malzemeler
4 – 6 porsiyon

Hamur için:
2 su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
2/3 su bardağı ılık su
İçi için:
250 gr kıyma
1 adet küçük baş soğan
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
Suyu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı
1 adet kiçik baş soğan
1 yemek kaşığı salça (zevke göre)
½ tatlı kaşığı tuz
8 bardak su
Üstüne serpiştirmek için:
kuru nane
Düþbere – Azeri mantýsý-manti-kalori-1.jpg
Hazırlanışı
Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin.
İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun.
1 mm kalınlığında yufkalar açın.
Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin.
Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını birleştirin.
Düþbere – Azeri mantýsý-dbere-1.jpg
Düşberenin suyunun hazırlanışı
Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun. İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin. Tuz ilave edip karıştırın. Sonra su ilave edip, kaynatın.
Ateşin altını bir az azaltın. Düşbereleri tencereye boşaltıp tahminen 7-10 dakika pişirin. Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak.
Kaselere koyup, üstüne kuru nane serperek servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
, azeri, düşbere, mantısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 08:06 .