Nüve Forum

Nüve Forum > kütüphane > Toplum ve Yaşam > Yiyecek & İçecek > Yemek > Hamur Yemekleri > Sarımsaklı Lahmacun-Antep usulü

Hamur Yemekleri hakkinda Sarımsaklı Lahmacun-Antep usulü ile ilgili bilgiler


Malzemeler: 350- 400 gram yağlı kıyma 2-3 olgun domates 1 demet maydanoz 2 tane kırmızıbiber veya yeşilbiberle karışık 6-7 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tepeleme karışık veya bibersalçası Tuz, karabiber,

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 06.01.09, 14:47
Profesör
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nereden: Istanbul
İletiler: 7.768
Ayşe Dürdane Erduran artık çok görkemli biri.Ayşe Dürdane Erduran artık çok görkemli biri.Ayşe Dürdane Erduran artık çok görkemli biri.Ayşe Dürdane Erduran artık çok görkemli biri.Ayşe Dürdane Erduran artık çok görkemli biri.Ayşe Dürdane Erduran artık çok görkemli biri.Ayşe Dürdane Erduran artık çok görkemli biri.Ayşe Dürdane Erduran artık çok görkemli biri.Ayşe Dürdane Erduran artık çok görkemli biri.
Standart Sarımsaklı Lahmacun-Antep usulü

Malzemeler:
350- 400 gram yağlı kıyma
2-3 olgun domates
1 demet maydanoz
2 tane kırmızıbiber veya yeşilbiberle karışık
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tepeleme karışık veya bibersalçası
Tuz, karabiber, su

Hamuru:
500 gram Un
Bir paket toz paket maya
3-4 kaşık sıvıyağ
Tuz, su

[coverattach=1] Tarifi:
Hamur yuğrulup dinlenmeye bırakılır.
Önce sarımsak ezilir, arkasından maydanoz, biberler, ve domatesler incecik kıyılır.
Kıymanın yağlı olması önemlidir, eger bu mümkün değilse yarım bardaktan fazla sıvıyağ kullanın.
Kıyma, baharatlar, su ve yağı ekleyerek iyice karıştırılır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır, her bezeyi yufkadan kalın olacak şekilde açılır, yağlıkağıdın üzerine serilir.
İç malzemeyi her seferinde karıştırarak 1-2 kaşık isteğe göre hamurun üzerine düzgünce yayılır.
Önce altını sacda pişirin. Kağıtla birlikte sacın üzerine yerleştirin hamur kendini toparlayınca kağıdı altından çekin.
Altı kızaran lahmacunların üstünü fırının sadece ızgarasını açarak pişirin. Sadece altını pişirmek yeterli olmaz.

Afiyet olsun

Eklenmiş Resimin Önizlemesi
Sarýmsaklý Lahmacun-Antep usulü-lahmacun.jpg  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
lahmacun-antep, sarımsaklı, usulü

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 10:28 .