Nüve Forum


Et Yemekleri hakkinda Milföy Hamurunda Et Sote ile ilgili bilgiler


Milföy Hamurunda Et Sote Malzemeler: 500 gram, sotelik et 1 tane kuru soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı500 gram mantar Yarım paket garnitür 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 23.05.14, 23:45
ghostgirl - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Genel Yönetici
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nereden: Mersin
İletiler: 13.520
ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Milföy Hamurunda Et Sote

Milföy Hamurunda Et Sote

Malzemeler:

500 gram, sotelik et
1 tane kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı500 gram mantar
Yarım paket garnitür
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
6-7 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
doğranmış maydanoz 11 dal
Yarım su bardağı sıcak su
4 tane Yaprak Milföy
Tuz, karabiber

Üzeri için;
1 tane yumurtanın sarısı
Susam veya çörek otu
İsim:  milfoy-hamurunda-et-sote-52e7e12e7ea09.jpg
Görüntüleme: 113
Büyüklük:  6,0 KB (Kilobyte)
Tarifi:
Öncelikle yağ koyduğumuz orta boy bir tencereye eti alalım Suyunu salıp çekene kadar soteleyelim (etlerin küçük doğranmış olmasına dikkat edelim) Çoğunlukla ben evde tekrar kesiyorum zira bazı parçalar çok büyük kesilmiş olabiliyor, bu da etlerin pişme süresini etkiliyor küçük parçalar pişerken büyük parçalar çiğ kalabiliyor. Etlerin üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edelim sotelemeye devam edelim. Salçaları ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Zarlarını soyduğumuz doğradığımız mantarları da ilave edelim 5 dakika karıştırarak soteleyelim, garnitürü ilave edelim yarım bardak sıcak suyu ilave edelim etler yumuşayana kadar pişirelim. Ocaktan almadan yaklaşık 7-8 dakika önce taze baharatları, tuz ve karabiberini ekleyelim. Ocaktan aldıktan sonra doğranmış maydanozu ilave edip karıştıralım.
Milföyleri dolaptan çıkarıp unlanmış tezgahta biraz açalım (kare) geniş bir kaba yerleştirelim (kenarları dışa taşacak ) içine yeteri kadar etli iç harcını dolduralım kasenin dışına taşan kısımları ile harcın üzerini kapatalım, yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice ters çevirerek yerleştirelim. Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim çörek otu veya susam serpelim üzeri kızarana kadar fırınlayalım.
Servis yapmadan önce börekleri ikiye bölelim.
Afiyet olsun….
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hamurunda, milföy, sote

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 05:02 .