Nüve Forum


Et Yemekleri hakkinda Yoğurtlu akıtmalı köfte ile ilgili bilgiler


Yoğurtlu akıtmalı köfte malzemeleri Köfte için 4 su bardağı köftelik bulgur 600 gr yağsız kıyma 1 soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 24.05.14, 00:00
ghostgirl - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Genel Yönetici
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nereden: Mersin
İletiler: 13.520
ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Yoğurtlu akıtmalı köfte

  • Yoğurtlu akıtmalı köfte malzemeleri
    Köfte için
  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • 600 gr yağsız kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar

  • Akıtmalı harcı için
  • 200 gr yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 50 gr ceviz içi
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yemek için
  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 400 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İsim:  resized_yogurtlu-akitmali-kofte_08b0e8c0.jpg.png
Görüntüleme: 310
Büyüklük:  20,7 KB (Kilobyte)

Yoğurtlu akıtmalı köfte hazırlanışı

Yoğurtlu akıtmalı köfte:

Nohudu geceden ıslatın. Akıtmalı harcı için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı tencereye alıp kendi yağında kavurun. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve kırmızı toz biberle tatlandırıp tencereyi ocaktan alın. Ufalanmış ceviz içini ekleyip karıştırın. Köfte harcı için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Bulgur, yağsız kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, kırmızı toz biber, karabiber ve yenibahar ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcının üçte birini ayırın. Büyük olan parçadan kayısı büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak şekil verip içli köfte yapar gibi içini oyun. İçine cevizli harçtan ekleyip ağız kısmını kapatın. Yuvarlayarak şekil verin. Kalan köfte harcından ise misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Misket köfteleri ve içi doldurulmuş köfteleri büyük bir süzgecin içine alın. Süzgeci içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine yerleştirin. üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri bu şekilde 20 dakika buharda pişirin. Küçük parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini 5-6 bardak suyla birlikte bir tencereye alın. Su kaynadığında üzerinde biriken köpüğü bir kaşık yardımıyla alın. Islatılmış nohut ve tuzu ekleyin. Nohut ve et yumuşayana kadar pişirin. Süzme yoğurda yumurtayı ekleyip çırpın. Tencereye alıp kısık ateşte hep aynı yöne doğru karıştırarak ısıtın. Nohutlu etin suyundan azar azar ekleyip karışımın ılınmasını sağlayın. Karışımı nohutlu ete azar azar ekleyip karıştırın. Buharda pişirdiğiniz köfteleri ekleyip bir taşım pişirin. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. üzerine tereyağında kızdırılmış nane ekleyip bekletmeden servis yapın.Yoğurtlu akıtmalı köfte artık hazır, afiyet olsun.





Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
akıtmalı, köfte, yoğurtlu

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 14:59 .