Nüve Forum


Et Yemekleri hakkinda Hürrem Sultan Yemeği ile ilgili bilgiler


Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı, 300 gr kırmızı et, 300 gr mantar, 1 adet soğan, 2 adet sivri biber, 2 adet domates, 1 tatlı kaşığı salça, Tuz, Karabiber, Kırmızı toz

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 08.06.14, 11:43
Selim Hoytur - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Profesör
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
İletiler: 5.878
Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Hürrem Sultan Yemeği

Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı,
300 gr kırmızı et,
300 gr mantar,
1 adet soğan,
2 adet sivri biber,
2 adet domates,
1 tatlı kaşığı salça,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı toz biber.

Patates Püresi malzemesi:
5-6 adet patates(haşlanmış),
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,
Karabiber.

Hürrem Sultan Yemeði-hurrem-sultan-yemegi.jpg
Tarifi
Etleri kuşbaşı doğrayalım.
Soğanı, biberleri, domatesleri ince ince doğrayalım.
Tencereye tereyağını koyup, eritelim.
İçine kuşbaşı etleri ilave edip, suyunu salıp çekene kadar ağzı kapalı olarak orta ateşte pişirelim.
Mantarları yıkayıp, mantarlı limonlu suda en az 10 dakika bekletelim.
Daha sonra mantarların suyunu süzüp, kuşbaşı etlerin içine ilave edelim.
Tencerenin kapağını kapatıp, mantarlar suyunu salana kadar hiç karıştırmadan pişirelim.
Mantarlar suyunu çektikten sonra içine soğanı, biberleri, domatesleri ilave edip, karıştıralım.
Salçayı, karabiberi, kırmızı toz biberi, tuzu ilave edip, ağzı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.

Patates püresi; haşlanmış patatesleri ezip, püre haline getirelim.
İçine tereyağını ilave edelim ve tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
Sonra sütü ilave edip, kısık ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Daha sonra blender ile pürüzsüz hale getirip, tuzu, karabiberi ilave edip, karıştıralım.
Servis tabağına ilk olarak patates püresini yerleştirelim.
Üzerine ise etli yemeği düzgünce dökelim.
Yemeğimizi sıcak sıcak servis yapalım.
__________________
NEVART AKADEMİ
www.nevart.net
Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Disleksi Eğitimi
Okuma Güçlüğü
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hürrem, sultan, yemeği

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 04:29 .