Et Yemekleri hakkinda Bostan Kebabı ile ilgili bilgiler
Malzemeler 1 kg koyun eti 2 adet soğan 2 adet domates 3 adet bostan patlıcan 160 gr margarin 2,5 kaşık sıvıyağ 3 bardak su 1 adet domates tuz karabiber Yapılışı
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
#1
| |||
| |||
![]() Malzemeler 1 kg koyun eti 2 adet soğan 2 adet domates 3 adet bostan patlıcan 160 gr margarin 2,5 kaşık sıvıyağ 3 bardak su 1 adet domates tuz karabiber ![]() Yapılışı Bostan patlıcanlarının saplarını kesin ve alacalı soyun, ortadan ikiye bölün. Her yarımın ortalarını bir miktar oyun altlarını yuvarlak keserek tas şekli verin. Tuz serperek 20dk bekletin. Zamanı dolunca bir tavada margarini kızdırıp patlıcanları kızartın; kızaranları delikli kepçe ile ayrı bir tepsiye çıkarın. Tavaya sıvıyağı döküp kızdırın, soğan ile kuşbaşı eti kavurun. Kısık ateşte ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabuksuz doğranmış domatesi katın, tuz biber serpin suyu katarak 1,5saat orta ateşte pişirin. Yumuşayan etleri patlıcanlardaki boşluğa pay edin ve halka şeklinde doğranmış bir domates ile ağızlarını kapatın. Tavada kalan suyu tepsidekilere gezdirin ve orta ısılı fırında 20dk pişirin. Sıcak olarak servis edin. Hangi Yemek Tarifi Konu felsefenindamari tarafından (25.07.14 saat 15:55 ) değiştirilmiştir.. |
#2
| |||
| |||
![]() bu arada tarifin kaynak linkini eklemeyi unutmuşum.. Bostan Kebabı - Hangi Yemek Tarifi hak geçmesin. |
![]() |
Tags |
bostan, kebabı |
« önceki Konu
|
sonraki Konu »
Seçenekler | |
Stil | |
| |
Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 19:32 .