Nüve Forum


Et Yemekleri hakkinda Kabaklı Misket Köfte ile ilgili bilgiler


MALZEMELER 2.5 su bardağı çiğ köftelik bulgur 2 adet orta boy kabak 2 su bardağı su 1 su bardağı un Karabiber, tuz HARÇ İÇİN 1 orta boy soğan 150 gr.

Like Tree1Likes
  • 1 Post By ghostgirl

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 12.08.14, 18:50
ghostgirl - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Genel Yönetici
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nereden: Mersin
İletiler: 13.520
ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Kabaklı Misket Köfte

MALZEMELER
  • 2.5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Karabiber, tuz
HARÇ İÇİN
  • 1 orta boy soğan
  • 150 gr. kıyma
  • Yenibahar, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, tuz
Kabaklý Misket Köfte-kabakli-misket-kote.jpg


ÜZERİ İÇİN
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Kabaklý Misket Köfte-kabakli-misket-kofte-tarifi.jpg


Kabaklı Misket Köfte Tarifi
  • Kabakları yıkayın ve iri iri doğrayın kabuklarını soymadan.
  • Tencereye 2 su bardağı su ekleyerek doğradığınız kabakları da ilave edin.
  • Yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumuşayan kabakları robot ile püre haline getirin.
  • Derin bir yoğurma kabının içine bulguru ekleyin, püre halindeki kabakları da ekleyerek bulgurun ıslanmasını sağlayın.
  • Kabın üzerini kapatarak 20-25 dakika bu şekilde bekletin.
  • Baharatlarını ve tuzu ekleyerek unu da ilave edin ve karıştırın.
  • Az az su ekleyerek kıvamına gelene dek yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan küçük küçük parçalar alarak yuvarlayın, isterseniz daha büyük parçalarda hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız köfteleri tuzlu kaynayan suda haşlayın.
  • Bu arada ayrı bir tavada küp küp doğradığınız soğanları soteleyin.
  • Soğanlara kıymayı da ekleyerek kavurun.
  • Ocaktan indirmeden önce tuz ve baharatlarını da atın ve karıştırın.
  • Pişen köfteleri servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve kıymalı harcı da yoğurdun üzerine dökerek servise hazırlayın.
Afiyet olsun…
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kabaklı, köfte, misket

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 04:56 .