Nüve Forum


Hamur Tatlıları hakkinda Katmer (Antep usulü) ile ilgili bilgiler


Malzemeler 150 gr. un, 1 çay bardagi su, 1 çay bardagi tuz, Içi için: 2 yemek kasigi seker, 2 yemek kasigi çekilmis Antep fistigi, 100 gr. süt kaymagi. Tarifi Hamur

Hamur Tatlıları hurma tatlısı,şekerpare,tulumba tatlısı,dilber dudağı,revani,lokma tatlısı,vezir parmağı,künefe,yoğurt tatlısı,gül tatlısı,patates tatlısı

Like Tree2Likes
  • 2 Post By Selim Hoytur

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 16.12.09, 08:09
Selim Hoytur - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Profesör
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
İletiler: 5.846
Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Katmer (Antep usulü)

Malzemeler
150 gr. un,
1 çay bardagi su,
1 çay bardagi
tuz,
Içi için:
2 yemek kasigi seker,
2 yemek kasigi çekilmis Antep fistigi,
100 gr. süt kaymagi.
Katmer (Antep usulü)-katmer-antep-usulu-.jpg
Tarifi
Hamur malzemeler birbirine karistirildiktan sonra yogurulur. Kulak memesi yumusakligina gelince avuç içiyle yumak haline getirilir. Biraz ayçiçek yagiyla yaglanir ve bir saat dinlendirilir, hamur böylece hazir duruma getirilmistir. Hamuru açmak için, yumak el ile ezilir daha sonra merdane ile büyütülür. Elle havada çevirilerek açilir; kagit inceligine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanip dört köse haline getirilir. Açilan hamurun ortasina iç malzemesi konularak, tekrar dört kösesinden içe dogru katlanir, tavaya yerlestirilerek firina sürülür. 10-15 dakika firinda kizarincaya kadar pisirilir. Katmer servise hazirdir
__________________

Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
(antep, katmer, usulü)

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 12:26 .