Nüve Forum


Hamur Tatlıları hakkinda İrmikli Parmak Tatlısı ile ilgili bilgiler


İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler: 250 gr yumuşatılmış tereyağ veya margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 pk kabartma tozu 3 su bardağı elenmiş un 1

Hamur Tatlıları hurma tatlısı,şekerpare,tulumba tatlısı,dilber dudağı,revani,lokma tatlısı,vezir parmağı,künefe,yoğurt tatlısı,gül tatlısı,patates tatlısı

Like Tree1Likes
  • 1 Post By ghostgirl

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 23.01.10, 19:50
ghostgirl - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Genel Yönetici
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nereden: Mersin
İletiler: 13.456
ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart İrmikli Parmak Tatlısı

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
  • 250 gr yumuşatılmış tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağına yakın irmik (hamurları bulamak için)
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu
Ýrmikli Parmak Tatlýsý-timthumb.jpg
Ön Hazırlık:
Şekeri ve suyu küçük bir tencereye kaynaması için koyup, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte en az 10 dk daha kaynatın. Limon suyu da ekleyip karıştırarak ateşi söndürüp ılınması için bekletin.
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına irmik hariç tüm malzemeleri koyarak yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, tezgahın üzerinde yuvarlayıp parmak şekli verin. Şekil verdiğiniz hamuru irmiğe bulayarak aralıklı olarak tepsiye dizin. ısıtılmış 190 derece fırında pişirip ılık hale geldikten sonra ılınmiş olan şurubu da tatlıların üzerine dökün. Şurubunu çekince üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.(ortalama 30 adet)
Afiyet Olsun…
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
parmak, tatlısı, ırmikli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 04:55 .