Nüve Forum


Kek Tarifleri hakkinda Çikolatalı Kartopu ile ilgili bilgiler


Malzemeler 180 gr. sade çikolata 2 kahve fincanı margarin 1 su bardağı pudra şekeri 4 yumurta 1 kahve fincanı taze portakal suyu 5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma

Kek Tarifleri rulo pasta,yaş pasta,doğum günü pastası,ıslak kek,meyveli kek,

Like Tree1Likes
  • 1 Post By ghostgirl

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 21.05.09, 21:19
ghostgirl - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Genel Yönetici
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nereden: Mersin
İletiler: 13.547
ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Çikolatalı Kartopu

Malzemeler
  • 180 gr. sade çikolata
  • 2 kahve fincanı margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • 1 kahve fincanı taze portakal suyu
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu.
  • Süslemek için: 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Pasta incileri.
[coverattach=1] Yapılışı: Sade çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın. Margarini küçük parçalara bölüp derin bir kaba alın. Pudra şekeri, çikolata ve yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden portakal suyu, un ve kabartma tozunu ilave edin. Kase şeklinde büyük bir kek kalıbının içini alüminyum folyo ile döşeyin. Hazırladığınız karışımı kalıba alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde kalıptan çıkarıp streç folyo ile kaplayın ve bir gece buzdolabın da bekletin. Süsleme için; kekin üzerindeki streç folyoyu çıkarıp yuvarlak tarafı üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Kremşantiyi sütle çırpın ve yıldız uçlu sıkma torbasına doldurun. Kekin üzerine küçük yıldızlar şeklinde sıkarak boşluk kalmıyacak şekilde kaplayın. Pasta incileriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun....


Nüve Forum
Eklenmiş Resimin Önizlemesi
Çikolatalý Kartopu-cikolatali-kartopu.jpg  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
çikolatalı, kartopu

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 20:58 .