Nüve Forum

Nüve Forum > kütüphane > Bilim ve Teknoloji > Tıp > Gastroenteroloji > Gıda zehirlenmesi - Ne Yapmalı - Önlemler

Gastroenteroloji hakkinda Gıda zehirlenmesi - Ne Yapmalı - Önlemler ile ilgili bilgiler


GIDA ZEHİRLENMESİ Gıda zehirlenmelerine mikroplu yiyecekler neden olur. Belirtileri ishal ve bulantıdır. Kusma, iştah kapanması ve mide ağrısı da görülebilir. Yiyecek zehirlenmesinin en sık görülen nedeni stafilokok aureus denen bakteridir.

Gastroenteroloji Kabızlık, İshal, Kusma, Bulantı, Karın ağrısı, İrritabıl barsak sendromu, Retrosternal yanma hissi (Göğüs ortasında yanma hissi), Asit reflüsü (Ağza acı su gelmesi), Safra kesesi ağrısı, Gastroenterolojik hastalıklardaki klinik belirti ve bulgular

Like Tree2Likes
  • 2 Post By Busra

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.09.08, 12:52
Araştırma Görevlisi
 
Üyelik tarihi: Jul 2006
İletiler: 3.382
Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Busra öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Gıda zehirlenmesi - Ne Yapmalı - Önlemler

GIDA ZEHİRLENMESİ
Gıda zehirlenmelerine mikroplu yiyecekler neden olur. Belirtileri ishal ve bulantıdır. Kusma, iştah kapanması ve mide ağrısı da görülebilir. Yiyecek zehirlenmesinin en sık görülen nedeni stafilokok aureus denen bakteridir. Bu bakteri yiyeceğe bulaştığı zaman çok çabuk çoğalır. Bu da salgınların ani olmasının nedenini açıklar. (Kremalı pasta, mayonez, patates salatası gibi besinler bakteriyi taşır). Diğer yiyecek zehirlen-mesindeki organizmalar Bacillus cereus, clostri­duim botulinum salmonella, Esclerichia coli, Campylobacter jeguni ve Norwalk virüsüdür.

NE YAPMALI

Çoğu vakalarda besin zehirlenmesi rahatsız­lıkları birkaç saatte geçer. Kusma bitince her 12 saatte bir sade su ve benzer şeyler için, sonraki 24 saatte biraz daha su-katı karışımı maddeler alabilirsiniz. Çocuk ve yaşlılarda doktorunuzu arayın.

ÖNLEMLER

En iyisi zehirlenmemektir. Bütün et ve yemek kalıntılarını buzdolabında tutmaktır. Kaynamamış tavuk ve benzer gıdalara dikkat edin. Küflenmiş yiyecekleri yemeyin.


kaynak:15
syf:124
__________________
http://nevart.net/
Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları[/CENTER]
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
gıda, önlemler, yapmalı, zehirlenmesi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 23:22 .