Nüve Forum


Alternatif - Tamamlayıcı Tıp hakkinda Yabani Ot Yemekleri ile ilgili bilgiler


Yabani Ot Yemekleri Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün çalışmasına göre, bölgede yabani otlardan çok çeşitli yemekler yapılıyor. Halk, doğadan topladığı ya da yaygın olarak satıldığı pazarlardan aldığı yabani otlarla kavurmadan böreğe,

Alternatif - Tamamlayıcı Tıp Akupunktur, bioenerji, meditasyon, reiki, tıbbi bitkiler, yoga gibi alternatif tıp konuları hakkında bilgiler...

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 15.09.07, 01:53
nuvekolik
Ziyaretçi
 
İletiler: n/a
Standart Yabani Ot Yemekleri

Yabani Ot Yemekleri
Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün çalışmasına göre, bölgede yabani otlardan çok çeşitli yemekler yapılıyor. Halk, doğadan topladığı ya da yaygın olarak satıldığı pazarlardan aldığı yabani otlarla kavurmadan böreğe, salatadan haşlamaya birçok sebze yemeğine tat veriyor.
Yabani otların bilinen isimleri ve kullanıldığı yemekler
Beta maritima (Deli pazı, yaban pancarı, kara mancar): Yaprağı börek veya pişi içi, ekşili salata, sarma, kavurmada kullanılıyor.
Bunias Erucago (Gerdeme, acı su otu): Salata, bulgurlu aş olarak ya da roka gibi yenerek tüketiliyor.
Cichorium intybus (Hindiba): Haşlayıp ekşili salata yapımında, kavurma veya börek yapımında kullanılıyor.
Erodium cicutarium (İğnelik, leylek gagası): Haşlayıp ekşili sarımsaklı salata, soğanlı kavurma, peynirli börek içi olarak değerlendiriliyor.
Opapanax hispidus (Sarı bacı, sarı ot): Salçalı, sulu yemek yapımında kullanılıyor.
Silybum marianum (Kangal, kengel, kangal dikeni, aş dikeni): Salçalı yemek, kavurma, haşlama veya una bulayıp kızartma şeklinde sofralara sunuluyor.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
yabani, yemekleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 00:10 .