Nüve Forum

Nüve Forum > kütüphane > Coğrafya ve Tarih > Şehirler > Avrupa > Türkiye > Trabzon > Trabzon'un Yöresel Yemekleri

Trabzon hakkinda Trabzon'un Yöresel Yemekleri ile ilgili bilgiler


Trabzon mutfağı Trabzon yemekleri denince akla hemen, mısırdan, lahanadan, hamsiden, fasulyeden, patatesten, pidelerden, turşudan meydana gelen yüzlerce yemek tarifi gelir. Trabzon mutfağı zengin bir mutfaktır. Kim sevmez karalahana çorbasını, kim

Like Tree4Likes
  • 3 Post By aquamarine
  • 1 Post By parpali08

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 24.10.08, 14:47
aquamarine - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Deli Dolu
 
Üyelik tarihi: Sep 2008
İletiler: 279
aquamarine ... O'nu tanımayan yok ki.aquamarine ... O'nu tanımayan yok ki.aquamarine ... O'nu tanımayan yok ki.aquamarine ... O'nu tanımayan yok ki.aquamarine ... O'nu tanımayan yok ki.aquamarine ... O'nu tanımayan yok ki.aquamarine ... O'nu tanımayan yok ki.aquamarine ... O'nu tanımayan yok ki.
Standart Trabzon'un Yöresel Yemekleri

Trabzon'un Yöresel Yemekleri-karadeniz-yemekleri.jpg

Trabzon mutfağı
Trabzon yemekleri denince akla hemen, mısırdan, lahanadan, hamsiden, fasulyeden, patatesten, pidelerden, turşudan meydana gelen yüzlerce yemek tarifi gelir. Trabzon mutfağı zengin bir mutfaktır. Kim sevmez karalahana çorbasını, kim istemez kıymalının, peynirlinin damakta kalan tadını.

Hani derler ya hamsinin kırk çeşit yemeği yapılır Trabzon'da... Doğrudur, hamsi kışın sofraların baş tacı yazın da yaylalarda, köylerde soğuk suların başında tuzlamasıyla aranan yiyeceğidir... Hamsi denince akla Trabzon, Trabzon deyince de akla hamsi gelir...

Trabzon'un yemeklerinin başlıcalarını şöylece sıralayabiliriz :
Mısır sarması,
etli lahana sarması,
içli tava,
hamsili pide,
hohollu pide,
pazı burmalısı,
hamsili pilav,
kuymak,
su böreği,
yufka tatlısı,
laz böreği,
gulya,
turşu kavurması,
pazı plakisi,
lahana kavurması,
kaygana,
hamsi kuşu,
mısır çorbası,
ısırgan çorbası,
hamsili pilav,
hamsili ekmek,
etli mısır sarması,
Trabzon kebabı,
Hamsiköy sütlacı,
zumur,
kaz kaldıran,
hoşmeli,
tomara kaygana,
hamsi plaki,
sütlü kabak,
lapa,
borani,
hamsi çıtlaması,
hamsi ızgara..

KAYNAK:
LAZ DİLİ VE KÜLTÜRÜ ANSİKLOPEDİSİ ÇEPNİ KÜLTÜRÜ
HAZIRLAYAN: GÜRKAN ÖZER


Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 23.02.09, 14:11
parpali08 - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
İletiler: 1.827
parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!parpali08 öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Cevap: trabzon'un yöresel yemekleri

laz böreği, turşu kavurması, hamsili pilav, hamsili ekmek,hoşmeli, lapa...

En azından bunların Laz yemekleri olduğunu biliyorum, demek ki Trabzon yöresinde de aynı yemekler varmış, belki yapılış şekilleri de ve de bundan kaynaklanan bir lezzet farkı olabilir.
__________________
... mezarcılar öldüğünde kazmalarını gömmezler.

...ruhum kokuşacağına ağzım koksun

Ne verirseniz alırım,
Ben bir DİLENCİYİM
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
trabzon'un, yemekleri, yöresel

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 07:35 .