Nüve Forum


Eczacılık Fakültesi hakkinda Besin Analizleri ile ilgili bilgiler


[coverattach=1] Bir Besin Analizcisinin yapacağı analizlerde, tesis edeceği kuralsal önerilerinde isabet derecesinin tayin ve saptanmasında temel konulardan biri de besin maddelerinin işleniş tarzı ve teknolojisidir. Bu neden ile"Besin Analizleri" ders

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 28.02.12, 18:12
Haluk Koç - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
İletiler: 1.883
Haluk Koç doğru yolda ilerliyor.
Standart Besin Analizleri

[coverattach=1] Bir Besin Analizcisinin yapacağı analizlerde, tesis edeceği kuralsal önerilerinde isabet derecesinin tayin ve saptanmasında temel konulardan biri de besin maddelerinin işleniş tarzı ve teknolojisidir. Bu neden ile"Besin Analizleri" ders kitabının bu II. ci cildinde besin analizleri dersine ait okutulan temel besin maddeleri konularından her birine ait teknik bilgi,fiziksel özellik ve kimyasal terkipleri ile onu işleyen ve tüketenlerin sağlıksaldurumları ile ilişkileri ve tüketimi için hazırlanmalanndaki teknolojik bilgiye yeterince yer verilmeye çalışılmıştır.
Kitabın; bu konuda hem lisans ve hem de yüksek lisans öğrenimindeki öğrencilerin yararlanmaları göz önüne alınarak hazırlanmıştır.
Kitabın hazırlanmasında emeği geçen kürsüdeki bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim
Prof. Dr. A. Cemâl OMURTAG

İ Ç I N D E K I L E R
Önsöz 3
Et ve Ürünleri 7
Etler 7
Kas Dokusunun kimyasal yapısı 8
Yurdumuz yerli et müstahzarları 16
Sucuklar 16
Pastırma 20
Kavurma 22
Yabancı orijinli et müstahzarları 22
Sosisler 22
Salamlar 33
Mahfazalar içinde hazırlanan sosisten gayri diğer et müstahzarları
35
Diğer et müstahzarları 35
Kutu konservesi şeklinde işlenen et müstahzarları 36
Irradiye et müstahzarları 36
Kıyma halindeki etlere antibiyotiklerin uygulanması 39
Et ve ürünlerinin toplum sağlığı ile olan ilişkisi 39
Besin olarak tüketilen muhtelif nev'i hayvan et ve ürünleri ile
insanlara geçen zoonotik enfeksiyon ve invazyonlar . . . 48
Süt ve Ürünleri 70
Sütün fiziksel özellikleri 71
Sütün kimyasal yapısı 80
işlenmiş sütler 86
Krema ve kaymak 88
Peynirler 88
Yerli peynirlerimiz 89
Beyaz peynir yapımı 89
Çökelek, (lor) peyniri yapımı 89
Kaşar peyniri yapınu 89
Hileli kaşar peyniri yapımı 90
Yoğurt 90
Süt ve ürünlerinde bozulma 91
Süt ve ürünlerinin inşalarda sebep olduğu invazyon, enfeksiyyon
ve intoksikasyonlar 105
Süt yağı dışında diğer hayvansal yağlar 127
Hayvansal margarinler 128
Oleomargarinler 128
Bitkisel yağlar 128
I. Tabi süzme bitkisel yağlar 128
II. Rafine bitkisel yağlar 129
III. Hidrojenle sertleştirilmiş bitkisel yağlar 129
IV. Bitkisel margarinler 129
Su Ürünleri 130
Su ürünlerinin önemi 130
Yenebilen balıkların genel morfolojileri 131
Deniz kabukluları 159
Diğer su ürünleri 165
Su ürünlerinin kimyasal yapısı 168
Su ürünlerinin elde edilmesi 177
Su ürünlerinin tüketimini englleyen haller 197
Su ürünlerinin işlenmesi 207
Havyar 240
A vitamini 241
Yan Ürün olan Balık yağı 241
Su ürünlerinin insanlarda sebep olduğu invazyonlar 241
Su ürünlerinin insanlarda sebep olduğu enfeksiyonlar 248
Su ürünlerinin insanlarda sebep olduğu intoksikasyonlar . . 250
Yumurta 252
Salyangoz 254
Bal 255
Ballarda meydana gelen bozulmalar 259
Ballara yapılan hileler 260
Şurup, marmelat, reçelleri 264
Literatür 265
Alfabetik indeks 279
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
ECZACILIK FAKÜLTESİ
YAYINLARINDAN
Ders Kitabı
Yayın No: 42
kaynak
Eklenmiş Resim
Dosya tipi: jpg besin_analizi.jpg (8,4 KB (Kilobyte), 1x kez indirilmiştir)

Konu Haluk Koç tarafından (28.02.12 saat 18:50 ) değiştirilmiştir..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
analizleri, besin

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 18:52 .