Nüve Forum

Nüve Forum > akademik > Eczacılık Fakültesi > Salmonella Cinsi Bakterilerin Tespitinde

Eczacılık Fakültesi hakkinda Salmonella Cinsi Bakterilerin Tespitinde ile ilgili bilgiler


Salmonella Cinsi Bakterilerin Tespitinde Rappaport-Vassiliadis Zenginleştirici Besiyerinin Üç Farklı Formülünün Karşılaştırılması Amaç: Rappaport Vassiliadis zenginleştirici besiyerinin üç farklı çeşidinde (orijinal formüllü olanı [RV], temel katkı maddelerinden malaşit yeşili-oksalat miktarı azaltılmış,

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 04.09.14, 05:40
loli - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Editör
 
Üyelik tarihi: Apr 2006
Nereden: Ankara
İletiler: 8.177
Blog Başlıkları: 6
loli isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Salmonella Cinsi Bakterilerin Tespitinde

Salmonella Cinsi Bakterilerin Tespitinde Rappaport-Vassiliadis Zenginleştirici Besiyerinin Üç Farklı Formülünün Karşılaştırılması

Amaç: Rappaport Vassiliadis zenginleştirici besiyerinin üç farklı çeşidinde (orijinal formüllü olanı [RV], temel katkı maddelerinden malaşit yeşili-oksalat miktarı azaltılmış, pH'sı yediye yükseltilmiş Chaiwat-Jatisatienr modifikasyonu [RVJ] ve ticari hazır olanı [RVO]) Salmonella cinsi bakterilerin izolasyon oranlarını belirlemek ve Berlin/Almanya'da çeşitli süpermarket ve kasaplardan alınan besin maddelerinde Salmonella cinsi bakterileri araştırmak bu çalışmanın amacıdır.
Gereç ve Yöntem: Karşılaştırmalı bu çalışma, Salmonella bakterileri ile sıkça kontamine olduğu bilinen 300 besin maddesinde (domuz ve kümes hayvanları organları gibi) yapılmıştır. İncelenecek örnekler steril şartlarda küçük parçalara ayrılmış, 25 g örnek 225 ml % 1'lik peptonlu suda 37°C'de bir gece boyunca zenginleştirilmiştir. Daha sonra buradan 0.1 ml alınarak 10 ml'lik her üç farklı Rappaport-Vassiliadis besiyerine ekilmiştir. Besiyeleri 43°C'de 48 saat inkübe edildikten sonra, sırasıyla brilliant yeşili-fenol kırmızısı-laktoz-sakkaroz-agar (BPLSA), malaşit yeşili-fenol kırmızısı-laktoz-sakkaroz agar (MPLSA) ve mannit-lizin-kristal viyole-brilliant yeşili agar (MLKBA) seçici besiyerlerine pasaj yapılmıştır. Katı besiyerleri 37°C'de bir gece inkübe edilmiş ve Salmonella olması olasılıkla kolonilerden Salmonella antiserumları ile aglütinasyon testi yapılarak tanımlama sağlanmıştır.

Bulgular: Örneklerin % 34'ünde, 18 farklı Salmonella serotipi izole edilmiştir. Rappaport-Vassiliadis'in üç farklı formülüne göre hazırlanan besiyerlerinde %29 (RV), %30 (RVJ) ve %28 (RVO) oranında izolasyon saptanmıştır. Her üç RV besiyeri izolasyon oranları arasında anlamlı bir fark bulunmamıştır. Selektif katı besiyerlerindeki izolasyon oranları karşılaştırıldığında, RVO ve RVJ ile MLKBA kombinasyonu ve RVO ile BPLSA kombinasyonu en yüksek pozitif bulguları sağlamışlardır.

Sonuç: Rappaport-Vassiliadis'in üç farklı formülü arasında fark olmadığı ve MLKBA seçici agarın uluslararası standartlarda önerilen BPLSA besiyeriyle kıyaslanabilecek özellikte olduğunu sonucuna varılmıştır.

Emir TAN
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, İstanbul

Kaynak
__________________
NEVART AKADEMİ
www.nevart.net
Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Disleksi Eğitimi
Okuma Güçlüğü
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bakterilerin, cinsi, salmonella, salmonella cinsi, tespitinde, zenginleştirici besiyeri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 13:17 .