Nüve Forum


Yöresel Yemekler hakkinda Balıklı Pilav (Kıbrıs Yemekleri) ile ilgili bilgiler


malzeme 1 kilo Mezgit, kırlangıç veya kalkan balığı 4 adet soğan 2 adet havuç Maydanoz 2 bardak pirinç 1 bardak ayçiçek yağı Yeni bahar, tarçın, tuz Limon suyu 100 gram

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 06.06.09, 14:54
Çılgın
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
İletiler: 781
Blog Başlıkları: 56
Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.Yıldız Ünalay artık çok görkemli biri.
Standart Balıklı Pilav (Kıbrıs Yemekleri)

malzeme
1 kilo Mezgit, kırlangıç veya kalkan balığı
4 adet soğan
2 adet havuç
Maydanoz
2 bardak pirinç
1 bardak ayçiçek yağı
Yeni bahar, tarçın, tuz
Limon suyu
100 gram çam fıstığı

tarifi
Balığı soğan, havuç, maydanoz, tuz ekleyerek suda haşlayın ve süzün. Kılçıklarını ayıklayın. Bir kenara bırakın. Diğer kalan soğanları ince ince kıyın. Fıstıkları ve soğanı yağda kavurun. Fıstıklar kızarınca yıkanmış pirinci ilave edin ve kavurun. Suyunu, tuzunu, baharatlarını da ilave edin ve ağzmı kapatm. Üstü delik delik oluncaya kadar hafif ateşte pişirin ayıklanmış balıkları da ilave ettikten sonra 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Ağzınıza layık.


Konu ghostgirl tarafından (10.06.09 saat 17:01 ) değiştirilmiştir..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
(kıbrıs, balıklı, pilav, yemekleri)

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 23:16 .