Nüve Forum

Nüve Forum > kütüphane > Toplum ve Yaşam > Yiyecek & İçecek > Özel Tadlar > Yöresel Yemekler > Tavuklu Üç Ürdüm Pilavı (Kastamonu)

Yöresel Yemekler hakkinda Tavuklu Üç Ürdüm Pilavı (Kastamonu) ile ilgili bilgiler


Tavuklu Üç Ürdüm Pilavı İçin Malzemeler: 2 su bardağı esmer bulgur 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış mercimek 5 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı dolusu karabiber

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 02.10.11, 15:46
ghostgirl - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Genel Yönetici
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nereden: Mersin
İletiler: 13.530
ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Tavuklu Üç Ürdüm Pilavı (Kastamonu)

Tavuklu Üç Ürdüm Pilavı İçin Malzemeler:
  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Tavuk İçin:
  • 800 gr tavuk fleto
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Üç Ürdüm Pilavý (Kastamonu)-timthumb1.jpg
Ön Hazırlık:
  • Pirinci yıkayarak üzerini örtecek kadar su koyup 1 saat bekletin.
  • Bulguru ayıklayıp, bol su ile yıkayıp süzün.
  • Tavukları şerit halinde doğrayıp, sıvıyağ ve soya sosunda 1 saat kadar bekletin.
Hazırlanışı:
Pilav tenceresine tavuk suyunu koyup kaynatın. Kaynayan suya bulguru atıp orta ısılı ateşin üzerinde 10 dk. pişirin. Pirinci ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Pilav suyunu çektiği anda mercimeği tuzu ve yakılmış tereyağını katıp karıştırarak demlenmesi için bekletin. Ayrı bir yerde teflon kapaklı tavaya sosa buladığınız tavukları koyun. Tavuklar saldığı suyu çekip kızarana kadar bekletin. Daha sonra baharatlarını ilave edip, karıştırarak ateşi söndürün. Demlenen pilavı tavukla beraber servis yapabilirsiniz. (10-12 kişiliktir)
Afiyet Olsun***8230;
__________________
NEVART AKADEMİ
www.nevart.net
Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Disleksi Eğitimi
Okuma Güçlüğü
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
(kastamonu), pilavı, tavuklu, ürdüm

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 13:39 .