Nüve Forum

Nüve Forum > kütüphane > Toplum ve Yaşam > Yiyecek & İçecek > Ne Pişirsem > Ceviz Çorbası-Safranlı Pirinç Topları-Ekmek Kadayıfı

Ne Pişirsem hakkinda Ceviz Çorbası-Safranlı Pirinç Topları-Ekmek Kadayıfı ile ilgili bilgiler


Ceviz Çorbası 4 kişilik Malzeme: 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 3-4 su bardağı süt 100 gram tereyağ tuz,karabiber Tarifi Soğanın kabuğunu soyup incecik kıyın. Cevizlerin kabuklarını soyun. Zeytinyağını

Ne Pişirsem Günün Menüsü, Bugün Ne Pişirsem, Günlük Yemek Tarifleri, Günlük Yemek listesi, Çabuk tarifler, Günlük Menü, Bugünün Menüsü, Yemek Tarifleri, Bugün Ne Pişirsek, Ne Yesek, Pratik Yemekler, Değişik Lezzetler, Kolay Tarifler

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 28.02.10, 09:48
Selim Hoytur - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Profesör
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
İletiler: 5.846
Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Ceviz Çorbası-Safranlı Pirinç Topları-Ekmek Kadayıfı

Ceviz Çorbası
4 kişilik

Malzeme:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3-4 su bardağı süt
100 gram tereyağ
tuz,karabiber

Ceviz Çorbasý-Safranlý Pirinç Toplarý-Ekmek Kadayýfý-ceviz_corbasi.jpeg
Tarifi
Soğanın kabuğunu soyup incecik kıyın. Cevizlerin kabuklarını soyun. Zeytinyağını orta boy bir tencerede ısıtıp soğan ve cevizleri kavurun. Sütü ilave edin. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Soğuyunca blenderden geçirin. Karışıma tereyağ, tuz ve karabiber ilave edip tatlandırın. Orta ateşte 5 dakika daha pişirin. İsteğe göre kıyılmış fesleğen ilave ederek sıcak olarak servis yapın.
__________________

Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 28.02.10, 09:52
Selim Hoytur - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Profesör
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
İletiler: 5.846
Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Safranlı Pirinç Topları

4 kişilik

Malzeme:
80 gram baldo pirinç
60 gram mantar
45 gram tereyağ
5 gram sarımsak
1 adet soğan
1 çay kaşığı safran
1 paket tavuk suyu
30 gram parmesan peyniri
tuz,karabiber
Kızartmak İçin :
Mısırözü yağı
Harcı İçin :
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta

Ceviz Çorbasý-Safranlý Pirinç Toplarý-Ekmek Kadayýfý-safranli_pirinc_toplari.jpeg
Tarifi
Pirinci ayıklayıp bol suyla yıkadıktan sonra süzün. Soğan ve sarımsakları kıyın. Mantarları dilimleyin. Orta boy bir tencerede tereyağ’ı eritip sırasıyla soğan, sarımsak ve mantarları hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Safranı ilave edin. Pirinçleri ekledikten sonra orta ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Paket üzerindeki tarife göre tavuk suyunu hazırlayın. Tavuk suyunu ilave edin. Suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Pirinçlerin piştiğinden emin olduktan sonra, bir tutam tuz (parmesan peynirinde yeterince tuz olacağından tuzun miktarına dikkat etmek gerekiyor) ve karabiberle tatlandırıp ocağın altını kapatın. Parmesan peynirini ilave edip pilavı karıştırın. Katılaşıp soğuyunca ceviz büyüklüğünde toplar elde edin. Bu topları sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın. Panelenmiş pirinç toplarını derin dondurucuda dondurun ve bir kez daha galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. İsteğe göre domates ve pesto sos ile servis yapın.
__________________

Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 28.02.10, 09:54
Selim Hoytur - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Profesör
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
İletiler: 5.846
Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!Selim Hoytur öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Ekmek Kadayıfı

8 kişilik

Malzeme:
1 adet ekmek kadayıfı ekmeği
kaymak
Şerbeti için :
10 su bardağı su
2,5 kg toz şeker
Karamelize etmek için :
100 gram toz şeker

Ceviz Çorbasý-Safranlý Pirinç Toplarý-Ekmek Kadayýfý-ekmek_kadayifi.jpeg
Tarifi
Hazır ekmek kadayıfının her iki parçasını ayrı tepsilere alın. Sıcak suyu eşit olarak tepsilere bölüştürün. Kadayıfların üzerini büyük bir kapakla kapayıp şişmesi ve suyu çekmesi için 1 saat bekletin. Bu sırada şerbeti hazırlamak üzere derin bir tencereye tozşekerle suyu alıp, kaynatın. Diğer tarafta 100 gram tozşekeri yapışmaz yüzeyli tavada karamelize olması için tahta kaşıkla karıştırın. Şerbetten bir kepçe alıp tavaya ekleyin ve bir taşım kaynatın. Karamelize şekeri de şerbete ilave edip beş dakika daha kaynatın. Şerbeti yarı yarıya ekmek kadayıflarının üzerine bölüştürün ve tepsileri ocağa alın. Kısık ateşte çevirerek pişirin. Pişirirken tepsinin kenarından şerbet alıp kadayıfların üzerine atın. Yarım saat kadar çevirerek ve şerbetleyerek pişirdikten sonra tepsilerin üzerini örterek bir saat demlendirin. Soğuduktan sonra parçaları üst üste koyup dilimleyerek kaymakla servis yapın.
__________________

Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ceviz, çorbası-safranlı, kadayıfı, pirinç, topları-ekmek

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 22:13 .