Nüve Forum


Pratik Bilgiler hakkinda Balıkların Besin Değerleri ile ilgili bilgiler


[coverattach=1] Balıkların Besin Değerleri Hakkında Kısa Bilgi: Balıklar üstün kaliteli, protein kaynaklarıdır. A,D,K, E vitaminleriyle kalsiyum ve fosfor bakımından zengin yiyeceklerdir. Büyümede, gelişmede, hastalıklara karşı dirençli olmada büyük yararları vardır.

Pratik Bilgiler Adı üstünde, pratik bilgiler...

Like Tree1Likes
  • 1 Post By CiwCiw

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 04.09.09, 19:16
Administrator
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
İletiler: 21.478
CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!CiwCiw öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Balıkların Besin Değerleri

[coverattach=1] Balıkların Besin Değerleri Hakkında Kısa Bilgi:
Balıklar üstün kaliteli, protein kaynaklarıdır. A,D,K, E vitaminleriyle kalsiyum ve fosfor bakımından zengin yiyeceklerdir. Büyümede, gelişmede, hastalıklara karşı dirençli olmada büyük yararları vardır.
Ayrıca bazı çeşitleri, ete göre daha ucuz olduğu için tercih edilir.
Balıkların tazesi besin değeri bakımından daha zengindir. Bayatladıkça hem besin değeri kaybolur, hem de sağlık için zararlı olur. Bu bakımdan balığı alır almaz tüketmelidir. Buzdolabında fazla bekletmemelidir.
Balıklar çok çabuk pişerler. Bu nedenle yüksek ısıda değil, orta ısıda ve kısa sürede pişirilmelidir.
Balıkları ızgarada ya da fırında pişirmeyi, yağda kızartmaya tercih etmelidir. Balıkları yağda kızartırken biçimlerinin bozulmaması ve daha güzel kızarması için una, mısır ununa ya da su ile yapılan bulamaca batırırsak hem fazla yağ emmezler, hem de daha güzel kızarırlar.
Izgara yaparken yağsız balıkları hafif yağlarsak hem ızgaraya yapışmaz, hem de biçimleri bozulmaz.
Fırında pişirirken tepsiyi yağlamak ya da balıkları kâğıda sararak pişirmek uygun olur.
Eklenmiş Resimin Önizlemesi
Balýklarýn Besin Deðerleri-balik.jpg  
__________________

Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Diksiyon Kursu
Nefes Teknikleri Kursu
Kişisel Gelişim Kursları

NuveRadyo Linki
Flatcast Tema Yapımı
Photoshop Dersleri Linki
Corel Draw Dersleri Linki
Corel PHOTO-PAINT Dersleri
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
balıkların, besin, değerleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 20:12 .