Nüve Forum


Pratik Bilgiler hakkinda Reçel Kıvamında Pişmediyse ile ilgili bilgiler


[coverattach=1] Reçel Kıvamında Pişmediyse Reçel ya da marmelatı pişirdiniz. Ancak soğuduktan sonra çok sulu olduğunu farkkettiniz. Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana

Pratik Bilgiler Adı üstünde, pratik bilgiler...

Like Tree1Likes
  • 1 Post By ghostgirl

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 20.04.10, 18:02
ghostgirl - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Genel Yönetici
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nereden: Mersin
İletiler: 13.513
ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!ghostgirl öyle bir şöhrete sahip ki kendinden önce namı yürüyor!
Standart Reçel Kıvamında Pişmediyse

[coverattach=1] Reçel Kıvamında Pişmediyse
Reçel ya da marmelatı pişirdiniz. Ancak soğuduktan sonra çok sulu olduğunu farkkettiniz. Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmışsa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin. Kıvamında piştiğini kontrol etmek için reçelin içine temiz bir tahta kaşık batırıp çıkarın ve bir tabağın üzerine önce yatay sonra dikey olarak tutun. Eğer kaşığın üzerindeki reçelin hepsi birlikte tabağa akarsa ve yayılmazsa kıvamında pişmiş demektir. Veya bir kaşık reçeli soğuk bir tabağa dökün. Döker dökmez üzerinde sert bir tabaka oluşursa pişmiş demektir.
Eklenmiş Resimin Önizlemesi
Reçel Kývamýnda Piþmediyse-cookist2_7130167-the-cook.jpg  
__________________
NEVART AKADEMİ
www.nevart.net
Güzel Sanatlar Fakültesi/Lisesi Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu
Resim Yağlı Boya Hobi Kursu
Hızlı ve Etkili Okuma Kursu
Çocuklar için Hızlı Okuma Kursu
Çocuklar için Resim Kursu
Disleksi Eğitimi
Okuma Güçlüğü
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 11.10.14, 08:17
Acemi
 
Üyelik tarihi: Sep 2014
İletiler: 2
kobim doğru yolda ilerliyor.
Standart Re: Reçel Kıvamında Pişmediyse

Toplum olarak her yıl tekrarladığımız ve kendimize has olan alışkanlıklarımız vardır. Kışlık yiyeceklerimizin çoğunu yaz mevsiminde hazırlamak da bu alışkanlıklarımız içinde çok önemli bir yer tutarken, özellikle meyvelerin mevsimlik yetişmesi halkımızı bu meyvelerden daha uzun süreler yararlanma yoluna itmiştir. Her mevsimde her istenen meyveyi bulmak mümkün olamazken, insanlar aradıkları bu tadı, yazın yaptıkları reçel sayesinde yılın her günü bulma şansı yakalamışlardır. Kahvaltı sofralarının en vazgeçilmez gıdaları arasında yer alan bu meyve özlü yiyecek, kaynatılma yolu ile yapılıp, kavanozlar içinde çok uzun süreler bozulmadan muhafaza edilebilmektedir.
*******
Meyvelerin uzun süre soframıza katılmasını sağlayan sistem aynı zamanda sebzeler için de geçerli olurken, kayısı, vişne ve çilek gibi lezzetli reçel çeşitleri yanında patlıcan ve kabak gibi sebzelerin de bu güzel yiyecek için kullanıldığını görebiliriz. Özellikle tere yağ ile muazzam bir birliktelik oluşturan bu çeşitli kahvaltılıklarının, kış mevsiminde insana ekstra enerji verdiği de söylenmektedir. Kar ve soğuk hava yüzünden kış mevsiminin ağaçları tamamen çıplak bir hale getirmesi, insanların bu konuda pratik çözüm bulmalarını sağlayıp, her mevsimde istedikleri gıdaya ulaşma imkanı sunmuştur. İçinde bolca şeker bulunmasından dolayı evden çıkmadan önce kahvaltı tabağında bu yiyeceğin bulunması, dışarı çıkınca insanların soğuğa karşı daha dayanaklı bir duruş sergilemesini sağlamıştır. *
****
Gıda sektörünün çok geniş kapsamlı olması ve insanların gıda alma zorunluluğu, bu sektörün her zaman mesafe kaydederek büyümesine yol açmıştır. Kavanoz ve pet kaplarda raflara dizilen bu sanayi ürünü reçel çeşitleri, insanların çok tükettiği bir gıdayı ortaya çıkarırken, çoğu insanın kendi yaptığı ürünü tercih ettiğine şahit oluruz. Çocukların daha çok sevdiği bu güzel yiyeceğin, sağlık açısından da çok faydalı olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.*

Konu Selim Hoytur tarafından (11.10.14 saat 18:42 ) değiştirilmiştir..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kıvamında, pişmediyse, reçel

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 21:37 .