Nüve Forum

Nüve Forum > akademik > Mühendislik Fakültesi > Gıda Mühendisliği Bölümü > Et Teknolojisi-Etin Kimyasal Bileşimi

Gıda Mühendisliği Bölümü hakkinda Et Teknolojisi-Etin Kimyasal Bileşimi ile ilgili bilgiler


Ülkemiz et sanayiinde kalite kavramı gittikçe önem kazanmaya başlayan bir faktör durumuna gelmiştir. Tüketime sunulan etlerin kalitesi; duyusal özelliklerin yanındafiziksel, kimyasal, teknolojik ve hijyenik özellikleri de kapsar. Çiftlikten sofraya etüretiminde

Like Tree2Likes
  • 2 Post By grape_girl

Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 09.03.08, 20:52
grape_girl - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Meraklı
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Nereden: Gaziantep
İletiler: 154
grape_girl gerçekten çok iyi biri.grape_girl gerçekten çok iyi biri.grape_girl gerçekten çok iyi biri.grape_girl gerçekten çok iyi biri.grape_girl gerçekten çok iyi biri.grape_girl gerçekten çok iyi biri.
Standart Et Teknolojisi-Etin Kimyasal Bileşimi

Ülkemiz et sanayiinde kalite kavramı gittikçe önem kazanmaya başlayan bir faktör durumuna gelmiştir. Tüketime sunulan etlerin kalitesi; duyusal özelliklerin yanındafiziksel, kimyasal, teknolojik ve hijyenik özellikleri de kapsar. Çiftlikten sofraya etüretiminde yetiştiricilikten, karkas et eldesine, taze et işlemlerinden et mamulleriüretimine kadar uygulanan tüm işlemler et kalitesini etkiler. Et kalitesinin geliştirilmesi tüketici beğenisine olduğu kadar tüketici sağlığına da hizmet eder. Et kalitesinin geliştirilmesi ve standartlaştırılması amacıyla birçok fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yöntem uygulamaya konulmuştur. Bu yöntemlerden birisi, et sanayiinde elektrik akımı uygulamalarıdır. Et teknolojisinde elektrik, kesimden önce bayıltma, kesimden sonra ise karkaslarıolgunlaştırma ve kaliteyi arttırma amacıyla kullanılmaktadır (6, 7, 8, 34, 36). Kesimden sonra karkaslara belirli noktalardan elektrik akımı uygulanmasına elektrik stimülasyonu (ES) adı verilir (15). Uygulamada elektrotların biri boyun kaslarına, diğeri de butkaslarına veya monoray hatta saplanmakta ya da takılmaktadır. Elektrik stimülasyonu, kanatma sırasında (17, 35) ya da kesimden sonraki 20.ve 60. dakikalar arasında (19, 22) yaklaşık olarak 20-120 saniye süresince uygulanmaktadır. Uygulamada 0-100 volt akım kullanılırsa düşük voltaj, 100***8217;den fazla ise yüksek voltaj olarak isimlendirilmektedir (11). Yüksek voltaj uygulamalarının, düşük voltaj uygulamalarından daha etkili olduğu vurgulanmasına rağmen, konuya insan güvenliği açısından yaklaşıldığında düşük voltaj elektrik stimülasyonu uygulaması dünyanın çoğu ülkesinde tercih edilmektedir (15, 17, 31)




Birgün belki işinize yarar

devamı kaynak
Eklenmiş Resim
Dosya tipi: jpg et.jpg (42,3 KB (Kilobyte), 5696x kez indirilmiştir)
Dosya tipi: jpg et2.jpg (50,7 KB (Kilobyte), 1509x kez indirilmiştir)
Eklenmiş Dosya
Dosya tipi: rar etin_kimyasal_kompozisyonu_ve_kasın_oluşumu.rar (4,03 MB (Megabyte), 577x kez indirilmiştir)

Konu Nicomedia tarafından (04.05.08 saat 18:21 ) değiştirilmiştir..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bileşimi, kimyasal, teknolojisi-etin

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 12:14 .