Nüve Forum

Nüve Forum > Bloglar

Nüve Forum Üyelerinin Blogları
Nüve Blogdan İnciler: Yıldız Ünalay

TatlıKabağı Tatlısı

21.04.08 , saat 14:07 de Yıldız Ünalay yazdı.
[COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=2]TatlıKabağı Tatlısı[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][IMG]http://www.nuveforum.net/galeri/data/568/medium/25_462IMG_8711.jpg[/IMG][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Times New Roman]1500 gram helvacıkabağı[/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR][COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman]1 bardak su[/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Üstüne[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][COLOR=black][FONT=Times New Roman]100 gram çekilmiş ceviz[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bir yayvanca tencereye, kabuğu çıkarılmış olduğu halde, üç parmak en ve boyunda parçalara kesilmiş 1500 gram Tatlıkabağmı döşedikten sonra üstlerine bir, üç çeyrek bardak tozşeker ile yarım kahve fincanı su katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve kabaklar suyunu salıp da tekrar çekerek yumuşak bir hal alıncaya dek, bun­ları küçük ateşte pişmeye bırakmalıdır.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3](Kabakların kabuk kısımları tencerenin altına gelmelidir.)[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][FONT='Times New Roman'] Kabaklar pişince, bunları olduğu gibi dilim halinde tabağa alarak üstlerine 1 bardak çekilmiş ceviz serpmeli ve soğuduktan sonra servis yapmalıdır. (Kabuklan, yenirken çıkarılır.)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][FONT='Times New Roman']Ağzınıza layık[/FONT][/COLOR]
Yayınlandığı kategori : Meyveli Tatlılar
Yorumlar 3 Trackbackler 0
Yeni Başlıklar
Yeni Yorumlar
    Gösterilecek yeni başlık yok.
    Gösterilecek yeni yorum yok.
Daha Fazlası...

Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 02:02 .