Nüve Forum

Nüve Forum > Bloglar > Şule Soyer

Alt

Boulette Au Cumin -grille

06.01.08 , saat 21:26 de Şule Soyer yazdı.
BOULETTE AU CUMIN-GRILLE




500 gr de viande hachée ( 1/3 mouton - 2/3 veau )
2 tranche de mie de pain
3 gousses d'ail
1 petit oignon
½ cuil.thé cumin , ½ cuil. thé de paprika , sel, poivre un peu de l'huile d'olive

Trempez les tranches dans l'eau . Retirez et pressez-les .Emiettez .S'ils sont bien sec , vous pouvez les fariner dans le mixer.
...
Şule Soyer - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Acemi
Yayınlandığı kategori : Turkish Cuisine
Yorumlar 0 Trackbackler 0 Şule Soyer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Turkish Buttermilk

06.01.08 , saat 21:24 de Şule Soyer yazdı.
Turkish Buttermilk



Ingredients
Yogurt: 3 1/2 cup or 770 gr
Milk: 2 1/2 cup or 500 gr
Water: 3 cup or 600 gr
Salt: 1 1/2 cup or 9 gr

Preparation
Place yogurt in a bowl. Beat with a fork or a hand mixer until well blended. Add milk gradually, mixing well. Stir in iced cold water. Add salt; mix well. Serve cold.
Şule Soyer - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Acemi
Yayınlandığı kategori : Turkish Cuisine
Yorumlar 1 Trackbackler 0 Şule Soyer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Gullac - dessert

06.01.08 , saat 21:22 de Şule Soyer yazdı.
Gullac- dessert



Ingredients:
Walnuts (chopped): 1 cup or 100 gr
Sugar: 1 1/3 cup or 240 gr
Milk: 7 1/2 cup or 1.5 kg
Gullac (ready made): 10 piece or 250 gr
Pomegranate: 1/2 small size or 100 gr

Preparation

Combine ground walnuts and 3 tablespoons of sugar. Cut each pastry sheet into half. Scald milk. Add sugar; stir until sugar is dissolved.
...
Şule Soyer - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Acemi
Yayınlandığı kategori : Turkish Cuisine
Yorumlar 0 Trackbackler 0 Şule Soyer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Almond Helva -dessert

06.01.08 , saat 21:21 de Şule Soyer yazdı.
Almond Helva-dessert



Ingredients:
250 gr butter

2 tbsps blanched almonds
1 cup strong plain flour
1 cup wholemeal flour
3 cups sugar
4 cups water
1 tbsp rose water

Preparation:
Melt the butter in a round-bottomed pan. Add the almonds to the flour and cook on a very low heat, stirringwith a wooden spoon, for approximately 60 minutes, until...
Şule Soyer - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Acemi
Yayınlandığı kategori : Turkish Cuisine
Yorumlar 0 Trackbackler 0 Şule Soyer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Mevlana's Feast

06.01.08 , saat 21:18 de Şule Soyer yazdı.
MEVLANA'S FEAST


When expounding his philosophy of life, the great Islamic thinker Mevlana choose most of his simbols directly from nature. Foodstuffs also number among those symbols, as is examplifed by the expression, "I was raw, I was cooked, I burned", from his Divan-ı Kebir or Great Divan, a collection of his poems on divine love.
The "kitchen" occupies a very important place in the teachings of Islamic mysticisim, commnonly known as Sufism.For...
Şule Soyer - ait kullanıcı resmi (Avatar)
Acemi
Yayınlandığı kategori : Turkish Cuisine
Yorumlar 0 Trackbackler 0 Şule Soyer isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 14:39 .