iconBütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 08:15 . | Nüve Foruma Hoşgeldiniz! Forumumuzdan yararlanmak için lütfen Üye Olun !
Nüve'de Bugün
Zamanlar
Zamanlar
Zamanlar Güneş ekilip, yıldız biçilen zamanlardı. Hatırlıyorum... Ya önce sen vardın yürek olarak içimde Ya da aşk vardı önce Gelip içimde kestiğin Hatırlamıyorum... Ben imkansıza dudak bükerdim Sense halime gülerdin... Olsun! O günlerde ben...
Havacılık
Havacılık
HAVACILIK a. 1. Hava seyrüseferini ve havacılık tekniğini konu alan bilim dalı. (Bk. ansikl. böl.)—2. Havacının yaptığı iş; havada uçma tekniği. —3. Hava ulaşımı kapsamına giren her şey. —4. Askeri havacılık, askeri amaçlar güden ha...
Düşbere – Azeri mantısı
Düşbere – Azeri Mantısı
Malzemeler 4 – 6 porsiyon Hamur için: 2 su bardağı un ½ çay kaşığı tuz 1 yumurta 2/3 su bardağı ılık su İçi için: 250 gr kıyma 1 adet kiçik baş soğan ½ çay kaşığı tuz ¼ çay kaşığı karabiber Suyu için: 3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere y...
Sürekli Yumuşak Astar Maddesi İle Tam Protez Yapımı İçin Alternatif Bir Teknik
Sürekli Yumuşak Astar Maddesi İle Tam Protez Yapımı İçin Alternatif Bir Teknik
Sürekli Yumuşak Astar Maddesi İle Tam Protez Yapımı İçin Alternatif Bir Teknik-An Alternative Technıque For The Constructıon Of Complete Dentures With Permanent Soft Denture Liner Sürekli yumuşak maddesi ile beslenen tam protezler, özelikle tam pr...
Siyasal İletişim Tekniği Olarak Canvassing Ve Seçmen Davranışı Üzerindeki Etkileri
Siyasal İletişim Tekniği Olarak Canvassing Ve Seçmen Davranışı Üzerindeki Etkileri
Siyasal İletişim Tekniği Olarak Canvassing Ve Seçmen Davranışı Üzerindeki Etkileri-Canvassing As A Political Communication Technique And Its Effects On The Voter's Behavior Siyasal partilerin en temel amacı seçimleri kazanmak ve iktidar olmaktır. ...
30 Ağustos-Bugün Neler Oldu?
30 Ağustos-Bugün Neler Oldu?
M.Ö. 30 - Eski Mısır'da Kraliçe Kleopatra intihar etti. 1071 - Malazgirt zaferi ile Alparslan'ın komutasındaki Türkler Anadolu'ya girdiler. 1908 - Hicaz Demiryolu açıldı. 1914 - Alman sahil topçu müfrezesi, Çanakkale Boğazı’nın her iki yakas...
Îsâ Aleyhisselâm
ÎSâ AleyhisselâM
İsrâiloğullarına gönderilen peygamberlerden. Yeni bir din getiren peygamber olup, kendisine dört büyük kitaptan biri olan İncîl verildi (Bkz. İncîl). Annesinin adı Meryem'dir. Allahü teâlâ onu babasız yarattı. Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen bu...

Haftanın Sanat Çizelgesi 30 Ağustos-6 Eylül
Haftanın Sanat Çizelgesi 30 Ağustos-6 Eylül
İstanbul ■ Aslı Vural’ın SKY IS THE LIMIT ? isimli sergisi – 30 Ağustos’a kadar – Balat Kültürevi’nde. (0 212 5310057) ■ Can Ertaş, Guido Casaretto, Koray Ekremoğlu, Tunca Subaşı’nın ‘For What?...
Çilekli Kremalı Pofuduk Pasta
Çilekli Kremalı Pofuduk Pasta
Pasta İçin Malzemeler 2 yumurta Yarım su bardağı tozşeker 2 yemek kaşığı mısır unu 4 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı çırpılmış krema Yarım su bardağı pudraşeker 250 gram çilek PASTA TARİFİ Fırını önceden ısıtın. 12 küçük...
Hathor
Hathor
HATHOR, yun. Athyr, adı, "Horus'un Evi" (Güneş) anlamına gelen eski Mısır tanrıçası. Kadın ya da inek olarak betimlenmiş gövdesi gökyüzünü oluşturur; güneşi (her şafakta, çocuk ya da altın dana) doğurur, öğleyin erkek ya da boğaya dönüşen güneş onu d...
2 Eylül 2010 Bugün doğanlar
2 Eylül 2010 Bugün Doğanlar
Hayatta herşey herzaman kolay olmuyor. Fakat siz azimli kişiliğiniz sayesinde bu zorlukların altından kalkmayı herzaman başarabilirsiniz. Bu yönünüz sevdiğiniz insanı da çok etkiliyor. Onu kendinize daha fazla bağlıyorsunuz. Eğer sevdiğiniz biri yoks...
Memurlar maaşlarını bayramdan önce alacak
Memurlar Maaşlarını Bayramdan Önce Alacak
Memur, sözleşmeli personel, kamuda çalışan işçi ve diğer personelin Eylül ayı maaş ve ücretleri, Bayramdan önce 7 Eylül Salı günü, avans olarak ödenecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla yayımlan...