| |  | İstanbul'da Sağanak | İstanbul'da gece boyunca etkili olan fırtına yerini sabah saatlerinde yağmura bıraktı.
Şişli Kurtuluş'ta afişlerle ağırlaşan elektrik direği fırtına nedeniyle yerinden çıktı. Devrilen elektrik direği o sırada caddede geçmekte olan Cengiz Yerlikaya'n...
| |  | Hizmet Üretimi De Bulunan Ticaret İşletmelerinde Muhasebe Organizasyonu, Maliyetler Ve Uygulama Önerileri | Hizmet Üretimi De Bulunan Ticaret İşletmelerinde Muhasebe Organizasyonu, Maliyetler Ve Uygulama Önerileri
GİRİŞ
Maliyet konusu günümüzde, hangi işletme türü olursa olsun, başarı için anahtar konuların başında yer alır duruma gelmiştir. Özellikle en...
| |  | Havacılık | HAVACILIK a. 1. Hava seyrüseferini ve havacılık tekniğini konu alan bilim dalı. (Bk. ansikl. böl.)—2. Havacının yaptığı iş; havada uçma tekniği. —3. Hava ulaşımı kapsamına giren her şey. —4. Askeri havacılık, askeri amaçlar güden ha...
| |  | Düşbere – Azeri Mantısı | Malzemeler
4 – 6 porsiyon
Hamur için:
2 su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
2/3 su bardağı ılık su
İçi için:
250 gr kıyma
1 adet kiçik baş soğan
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
Suyu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere y...
| |  | Kartal Karabük'te Farka Koştu | Süper Lig'in 3. haftasında Karabükspor deplasmanına çıkan Kara Kartal rakibi karşısında farklı kazanarak 3 puanın sahibi oldu..
Geçtiğimiz hafta İstanbul BŞB önünde beklenmedik bir mağlubiyet alan Beşiktaş Süper Lig'e yeni çıkan Karabükspor karşıs...
| |  | ÎSâ AleyhisselâM | İsrâiloğullarına gönderilen peygamberlerden. Yeni bir din getiren peygamber olup, kendisine dört büyük kitaptan biri olan İncîl verildi (Bkz. İncîl). Annesinin adı Meryem'dir. Allahü teâlâ onu babasız yarattı.
Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen bu...
| |  | 31 Ağustos-Bugün Neler Oldu? | 1868 - Galatasaray Lisesi kuruldu.
1876 - V. Murat tahttan indirildi; yerine kardeşi II. Abdülhamit padişah oldu.
1886 - Charleston-Güney Carolina'da deprem; 100 kişi öldü.
1890 - Brüksel Genel Senedi ile köle ticareti yasaklandı.
1910 - Ankaragü...
| | |  | Bir Gün Kapına Gelsem | Bir karanlık geliyor yokluğunun ardından
Ne zaman güneş batsa bu son gecem diyorum
Vazgeç yalan dünyanın köhne saltanatından
Yetişir bunca keder, bunca elem diyorum
Her şey sağır içimde ne şiir ne musiki
Dünyadan bezginliğim dünyalar kadar eski
Öyle...
| |  | Anri-Gloıneruler Bazal Membran (Anri-Gbm) Antikor Elısa | Anri-Gloıneruler Bazal Membran (Anri-GBM) Antikor ELISA
Testin prensibi: Serumdaki antı glomeruler bazal membran antikorlarını kalıtatıf ve semıkantıtatıf tayın eden bir ELISA testidir. ELISA mikrokuyucuklarına. saflaştırılmış GBM antijeni bağlanmış...
| |  | Istanbula Yürüdüm | İSTANBULA YÜRÜDÜM
Ziyaretine geldim hanende bulamadım
İznim fazla değildi gelmene kalamadım
Seni görme arzuma bir türlü varamadım
Kokumu al kapından VEYSEL KARANİ GİBİ….
Rastlarım sana diye dolaştım sokaklarda
Bastığın her adımın toprakta yen...
| |  | İnsana Tanınan Üç İlahî İmkan: Fıtrat - İşaret - Hidayet | İnsana Tanınan Üç İlahî İmkan Fitra-Ishara-Hidaya
İslam İnanç sistemine göre Allah insanı yarattıktan sonra onu kendisine ait, akıl, duyular ve duygular gibi bir takım içsel özellikler...
| |  | 30 Ağustos 2010 Bugün Doğanlar | Bugün idari ve hukuksal işlerde güçlüklerle karşılaşabilirsiniz. Başkalarına emir vermekten çok hoşlanıyorsunuz ve herkesi sizin kurallarınıza uymaya zorluyorsunuz. Eğer iş arkadaşlarınızla aranızda büyük bir kavga çıkmasını istemiyorsanız, yalnız ça...
| | | | |