| |  | Bir Devekuşunda (Struthio Camelus) Parmak Deformasyonu Ve Operatif Sağaltımı | Bir Devekuşunda (Struthio Camelus) Parmak Deformasyonu Ve Operatif Sağaltımı-Toe deformation and his operative treatment in an ostrich (Struthio camelus)
Bu gözlemde; genç bir devekuşunda, büyük parmağın kemikleri arasında çıkığa bağlı gelişen aşırı...
| |  | Tekirdağ'da Kar Yağışı Başladı | Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaklaşık bir saatten bu yana etkili olan kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla Malkara-Keşan arasındaki D-100 karayolu ulaşıma kapandı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yağmurun ardından başlayan tipi şeklindeki kar y...
| |  | İktidâ | İktidâ:
Tâbi olmak, uymak. Taklid etmek.
Allahü teâlâ âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki:
İşte o peygamberler Allahü teâlânın hidâyet ettiği kimselerdir. Sen de onlara iktidâ et. De ki: "Ben buna (peygamberlik vazîfemin îfâsına) karşılık sizden bir...
| |  | Things Fall Apart | Plot Summary
Things Fall Apart is set in Umuofia, the hometown of Okonkwo, a proud, angry, and hard-working man in his prime. Okonkwo has always felt a need to prove himself because he is the son of a failure, a man named Unoka who was heavily in de...
| |  | Britney Spears - Mmm Papi | Britney Spears - Mmm Papi
Baby, I can be your sweet baby
Bebek, senin tatlı bebeğin olabilirim
When things get crazy
İşler çılgınlaşmaya başladığında
Make sure you come and save me (save me)
Eminim gelip beni koruyacağına (koru beni)
With this...
| |  | Kısaltım (Rakursi) | Kısaltım (Rakursi) : Resim sanatında tek bir figürün ya da nesnenin, derinlik duygusu verecek şekilde betimlenmesi anlamına gelen terim, derinlik dugusunu yanılsama yoluyla yaratması açısından bir perspektif türü olarak kabul edilir. Kısaltımda, beti...
| |  | Hoscakal Demeyecegim- I Will Not Say Farewell | Hoscakal Demeyecegim
Oyle bir baktın ki bana
Unutmak imkansız o parıltını,
Oyle derinlere dalmısım ki
Cabalamak nafile, kaybolmusum maviliginde
Nefes almak bile son isteğim
Boğulmak varken okyanus gözlerinde...
Hoscakal demeyecegim sana
Ka...
| | |  | 8 Şubat-Bugün Neler Oldu | 1587 - İskoçya kraliçesi Mary Stuart kafası kesilerek idam edildi. 19 yıl hapiste kaldıktan sonra idam edilen Kraliçe Mary, Kraliçe I. Elizabeth'in katledilmesine karışmakla suçlanıyordu.
1640 - Sultan IV. Murat vefat etti.
1870 - Kız öğretmen okul...
| |  | 4 Yaşındaki Kıza Cıa İşkencesi | Asker baba, dört yaşındaki kızı alfabeyi okuyamıyor diye sinirlenip, CIA'in işkence tekniğini uyguladı!
Washington'daki Lewis-McChord üssünde görev yapan asker Joshua Tabor, dört yaşındaki kızı alfabeyi okuyamıyor diye sinirlenip, küçük kız üzerind...
| |  | Unilateral Dudak-Damak Yarıklı Erişkin Bir Hastanın Multidisipliner Tedavisi | Unilateral Dudak-Damak Yarikli Erişkin Bir Hastanın Multidisipliner Tedavisi A Case Report
Amaç: Dudak-damak yarıkları (DDY) embriyonik ve erken fetal ...
| |  | Metrobüs Zammı Geri Alındı | İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından yürütmesi durdurulan metrobüs zammı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından geri alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, UKOME, metrobüs taşıma üc...
| |  | Lagün - Deniz Etkileşiminin İncelenmesi | Genel olarak lagünler, deniz gibi daha büyük su kütlesine bağlantısı olan sığ göller olarak tanımlanırlar. Lagünün denizle olan bağlantı şekli, doğal yapısına, sahil şeridinin morfolojik ve ekolojik durumuna etki eder. Lagün ağzındaki akıntı her iki ...
| | | | |