![]() |
Kısaltmalar Dizini Kısaltmalar Dizini AB Avrupa Birliği ABD Amerika Birleşik Devletleri APSIS Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı Hayvan ve Bitki Sağlığı Denetim Birimi BSI İngiliz Standartlar Enstitüsü CAC Gıda Kodeksi Komisyonu (Codex Alimentarius Commission) CCP Kritik Kontrol Noktası CDC ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CE İşareti Conformité Européene (European Conformity Marking) CEN Avrupa Standartlar Komitesi CFR FDA Federal Yönetmelikler Kodu DNV Der Norske Veritas DIS Taslak Uluslararası Standart EUREPGAP Avrupa Perakendeci Ürün Çalışma Grubu FAO Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FDA Birleşmiş Devletler Gıda ve İlaç Dairesi FIVIMS Ulusal Gıda Güvencesizliği ve Hassasiyet Veri Haritalama Sistemi FMEA Hata Türleri ve Etkileri Analizi FSIS Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı FSQAC NFS Gıda Güvenlik ve Kalite Danışma Konseyi GATT Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması GHP İyi Hijyen Uygulamaları GLP İyi Laboratuar Uygulamaları GMO Genetiği Değişikliğe Uğratılmış Organizmalar GMP İyi Üretim Uygulamaları HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları HT Engeller Teknolojisi IRAM Arjantin Standartlar Enstitüsü ISO 13485 Tıbbi Cihazlar Sanayi Kalite Güvence Standartları ISO 14000 Çevresel Yönetim Sistemleri Standartları ISO 9000 Kalite Yönetimi Standartları ISO 15161 Gıda ve İçecek Sanayiinde ISO 9001:2000***8217;in Uygulanması İçin Kılavuz Standart ISO Uluslararası Standartlar Organizasyonu JIT Tam Zamanında Üretim NAFTA Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması NAMCF Birleşik Devletler Gıdalar İçin Mikrobiyolojik Kriterler Ulusal Danışmanlık Komitesi NAS Birleşik Devletler Ulusal Bilim Akademisi NASA ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NSF Birleşik Devletler Ulusal Sanitasyon Kuruluşu OHSAS İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi 18001 Standart Serileri OPT Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası PM Belirleyici Mikrobiyoloji PSB Singapur Verimlilik ve Standartlar Kuruluş QAS Avustralya Kalite Güvence Hizmetleri RIPHH Kraliyet Halk Sağlığı ve Hijyen Enstitüsü SA 8000 Sosyal Sorumluluk Standardı SPS WTO Dünya Ticaret Örgütü Sağlık ve Bitki Sağlığı Önlemlerinin Uygulanması Anlaşması SSOPs Standart Sanitasyon Uygulama Prosedürleri TBT Ticarette Teknik Engeller Anlaşması TGK Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği TKY Toplam Kalite Yönetimi TS 13001 Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarına Göre Gıda Güvenliği Yönetimi-Gıda Üreten Kuruluşlar ve Tedarikçileri İçin Kalite Yönetim Sistemine İlişkin Kurallar Standardı USDA Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı WHO Dünya Sağlık Örgütü WTO Dünya Ticaret Örgütü |
Cevap: Kısaltmalar Dizini teşekkürler |
Bütün zaman ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu anki saat: 18:43 . |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO
Nüve Forum® 2006 - 2015